DERMAPEN: Koža bez ožiljaka, smanjene bore, ujednačen ten

Dermapen tretman mikroiglicama vrlo je efikasna nehirurška metoda za uklanjanje bora i ožiljaka, potpuno bez kontraindikacija i bilo kakvih komplikacija. Radi se o proizvodu osmišljenom za pomlađivanje lica prirodnim putem tako da potiče kožu na obnavljanje i pritom ublažava bore, strije i ožiljke te postiže zatezanje i pomlađivanje kože.

 Za razliku od drugih proizvoda s mikroiglicama, Dermapen ima poseban vertikalni kut uboda koji pospješuje efekta i pruža ravnomjerniju i sigurniju metodu te time smanjuje mogućnost oštećenja kože. Također mogu se sigurnije i bolje tretirati teško dostupna mjesta  naprimjer oko očiju, nosa i usana.

Prednost Dermapen terapije mikroiglicama:

Ublažavanje i smanjenje bora

Ublažavanje ožiljaka (akne, operacija, opekotine…)

Pomlađivanje lica

Sužavanje pora

Revitalizacija umorne kože

Zatezanje kože

Poboljšavanje tonusa

Hiperpigmentacija

Vitaminski kokteli

U zavisnosti od stanja kože, njene starosti, vrste i stepena oštećenja kao i željenog rezultata, u kožu se ubacuju serumi i kokteli najboljeg kvaliteta. U njihovoj osnovi se nalaze peptidi, ekstrakti matičnih ćelija, hijaluronska kiselina kao i ekstrakti raznih ljekovitih biljaka. Efekti dermapen tretmana postižu se farmakološkim dejstvom preparata. Vitaminski kokteli uz pomoć iglica dermapena lakše i dublje prodiru u kožu baš na mjestima gdje treba da ispolje svoje dejstvo. Mikroubodi dodatno podstiču kožu na samoregeneraciju. Cilj dermapen tretmana je pristup do potkožnog tkiva, jer svaki problem vezan za kožu uglavnom tu nastaje.

Kako izgleda tretman dermapenom?

Prije samog tretmana potrebno je da se koža dobro očisti i pripremi. Ukoliko nije rađen prethodni piling, koža se čisti odogvarajućim proizvodom prilagođenim tipu kože koja se tretira.

 

Zatim slijedi enzimski piling koji skida rožnati sloj te preparati brže i efikasnije prodiru u potrkožno tkivo. Na očišćenu kožu se nanosi koktel od prirodnih ekstrakata vitamina, minerala, enzima i aminokiselina. Nakon toga se dermapenom prelazi po koži vodoravno, dijagonalno i vertikalno.