L'Occitane badem - put do svilenkaste, mirišljave kože

Priznajem da sam već godinama potpuno ovisna o L’Occitane kolekciji od badema koja je moj ultimativni holy grail.

Čudesna svojstva učvršćivanja i vraćanja elastičnosti kože ujedinjena su u proizvodima od badema za njegu tijela, kremama, losionima, uljima, pilinzima i sapunima. Kremasta, nježna i svilenkasta struktura dugoročno koži daruje mekoću i stapa se s njom. Istinsko zadovoljstvo za sva osjetila! Znate onaj osjećaj kada se u ovim hladnim danima nakon tuširanja i nanošenja ulja ili kreme na tijelo ušuškate pod mekanu dekicu i uživate u neodoljivom mirisu.


Iza ove mirisne kolekcije profinjenih tekstura krije se priča o dugogodišnjim nastojanjima L'OCCITANEA da u Provansu vrati stabla badema. U pedesetim godinama prošlog stoljeća stabla badema potpuno su nestala iz krajolika Provence nakon jedne strašne zime. L'OCCITANE je 2000. godine uz pomoć lokalnih farmera odlučio vratiti stabla badema na brda Provanse i zasadio prvih 10 000 stabala. Danas je taj krajolik prepun badema, skoro broji 50 000 zasadjenih stabala. 

Dobra vijest za sve nas koji beauty rutinu ne mogu zamisliti bez barem jednog proizvoda iz ove kolekcije. 

Moja preporuka za hladne zimske dane koji dolaze ulje za tijelo i gel za tuširanje. Što bi naše mame rekle “spomenut ćete me.”. Vrijedi odvojiti koju markicu više ili staviti na spisak želja za rođendan i praznike koji samo što nisu pokucali na vrata.