Rabenhorst dijeta & detox: Nagradite tijelo energijom i snagom

Naš organizam treba vrijeme za odmor, revitalizaciju i detox. Program 5 – dnevne dijete i čišćenja vam baš to pruža. Uzdržavanje od uobičajene i često veoma nezdrave industrijske hrane u periodu od samo 5 dana je minimum koji svom tijelu možete periodično priuštiti. Zauzvrat ono će vas nagraditi energijom, vitalnošću, snagom, lakoćom i budnošću. Predviđeno trajanje programa je 5 dana, ali može se odmah ponoviti ili skratiti u zavisnosti šta želite. Moje oduševljenje je toliko da ću ponovo ove sedmice na još jedan krug detoxa jer sam se nakon prvih pet dana osjećala puno poletnije, odmornije i lakše.

Obradujte ovog proljeća svoje tijelo i omogućite mu da funkcioniše neometano i zadovoljno. Program se preporučuje i za povremenu primjenu svim sportistima i onima koji redovno ili povremeno treniraju u teretani. 

Rabenhorst 5-dnevni program eliminira toksine iz tijela zbog čega se osjećate bolje i puni energije. 

Ukusni sokovi pomažu redovnom čišćenju organizma, reguliranju tjelesne težine te izbacivanju toksina iz organizma. Rabenhorst potpuno prirodni sokovi najviše kvalitete doza su vitalnosti i zdravlja te prirodan izvor energije. Posebnost ove dijete je što smijete jesti hljeb - kvalitetan raženi hljeb uz prirodne sokove osigurat će vašem tijelu potrebne hranjive sastojke uz veoma nizak unos kalorija. Tokom trajanja Rabenhorst programa preporučuje se unos veće količine vode, 2-3 litre na dan. 


Sjajna stvar je što konačno sokove možete piti bez imalo grižnje savjesti. Mene su potpuno oduševili koktel od pšenične trave sa mikroalgom spirulina, ekstraktom zelenog čaja i limunom, te omiljeni sok od ananasa. Najteže sam pregurala drugi dan i  to ne zbog osjećaja gladi već povrtnog soka. Inače, volim povrtne kuhane supice, ali sam sa sokovima na Vi. Taj dan sam se tješila kako već sutra dolazi na red omiljeni sok od ananasa i do kraja dana uspješno ispraznila bocu povrtnog soka. 


Kako se provodi Rabenhorst program?

Doručak: 1,5 dl Rabenhorst soka i dvije kriške raženog hljeba

Užina: 1,5 dl Rabenhorst soka i jedna kriška raženog hljeba

Ručak: 1,5 dl Rabenhorst soka i dvije kriške raženog hljeba

Popodnevna užina: 1,5 dl Rabenhorst soka i jedna kriška raženog hljeba

Večera: 1,5 dl Rabenhorst soka i jedna kriška raženog hljeba


Redoslijed uzimanja Rabenhorst sokova tokom petodnevnog programa 

1. dan  - Rabenhorst BIO koktel od pšenične trave sa mikroalgom spirulina, ekstraktom zelenog čaja i limunom. Rabenhorst priprma sok s dodatkom mikro alge spiruline i ekstraktom zelenog čaja kako biste mogli uživati u skladnom i uravnoteženom soku. 

2. dan - Rabenhorst BIO povrtni sok. Ovaj niskokalorični sok bogat vitaminima i mineralima sadrži organski paradajz, organsku mrkvu, organska ciklu, organski celer, organski krastavac, organski kiseli kupus, organski luk, organsku papriku, organski limun, organske začine i morsku sol.

3. dan - Rabenorst sok od ananasa. Potpuno prirodan sok od ananasa dozrelih na suncu.

4. dan – Rabenhorst sok od cvekle. Organski sok od cvekle gdje se pažljivom obradom povrća zadržavaju svi nutrijenti.

5. dan – Rabenhorst sok od mrkve s dodatkom soka od limuna. Sok sastavljen od svježe tještenih organskih mrkvi bogati je izvor beta-karotena (provitamina A).

Rabanhorst sokove kupiti u organic shop-u MakroVita koji se nalazi u BBI Centru Sarajevo.