Ponovno pokrenut Festival MODAMO.kreARTiva!

MODAMO.info uredništvo je 2011. godine sa željom da na jednom mjestu okupi sjajne ljude, dizajnere i kreARTivce, pokrenulo događaj pod nazivom MODAMO.kreARTiva. Prve godine je događaj u formi sajma okupio 35 izlagača koji izrađuju kreARTivne proizvode s Made in BiH etiketom, a već naredne, 2012. godine, druženje je preraslo u Festival dizajna i umjetnosti koji je sadržavao interaktivne radionice i okrugle stolove, te sajam na kojem je broj izlagača udvostručen, pa su posjetitelji uživali u radovima čak 65 bh.kreARTivaca.

Posjetitelji sajma su, pored u jedinstvenoj energiji, optimizmu i osmjesima, imali priliku razgledati i kupiti ručno izrađeni nakit, torbe, umjetnička djela, odjevne predmete i mnoge druge modne dodatke koje karakterizira jedinstven dizajn, vrhunska kvaliteta izrade i domaća etiketa. Ovih dana iz MODAMO.tima ponosno najavljuju kako u suradnji s partnerima ponovno pokreću Festival MODAMO.kreARTiva!

„Zadnji tjedni u MODAMO.uredništvu prolaze u znaku priprema za treće izdanje Festivala dizajna i umjetnosti MODAMO.kreARTiva koji organiziramo u suradnji sa INTERA Tehnološkim Parkom i uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država koji su prepoznali važnost i potencijal kakav leži u kreativnoj industriji naše zemlje. Festival smo ovaj put odlučili započeti organiziranjem besplatnih jednodnevnih edukacija koje ćemo dovesti u tri bh.grada kako bi ih mogli posjetiti dizajneri (i oni koji to tek žele postati) iz cijele BiH.“, ističu iz organizacijskog tima. 

"Svi koji su posjetili dosadašnje MODAMO.kreARTiva Festivale znaju da se radi o uistinu nezamjenjivoj, pozitivnoj energiji koja djeluje poput pokretača i čini da se osjećate kao da možete ostvariti sve što poželite! Mi, kao i naši partneri vjerujemo da je kreativna industrija Bosne i Hercegovina uistinu vrijedna ulaganja, promocije i poticaja te smo sigurni da ćemo to još jednom i dokazati zahvaljujući sjajnim bh.kreARTivcima i dizajnerima koji će izlagati na Festivalu. Festival nas očekuje naredne godine na proljeće u Sarajevu, no naše druženje započinjemo već sada kroz besplatne jednodnevne edukacije koje organiziramo u Mostaru, Sarajevu i Banja Luci kako bi na njima moglo sudjelovati što više bh.kreARTivaca i dizajnera, ali i onih koji će to tek postati!“, ističu organizatori dodavši kako će edukacije voditi uistinu iskusni konzultanti koji će podijeliti svoja konkretna znanja i iskustva na tri iznimno važne teme kada govorimo o poslovanju u kreativnim industrijama i razvoju brenda. Teme koje će edukacije obraditi su:

1. Kako uspješno lansirati proizvod na tržište i doći do većeg broja kupaca?

2. Kako kreirati prepoznatljiv brend (i osnažiti već postojeći)?

3. Kako se uspješno predstaviti na društvenim mrežama bez financijskog ulaganja? 

Prijave za edukacije su već počele, a detalje o načinu prijave kao i rokovima ćete naći na MODAMO.info i INTERA.ba, ali i na MODAMO.kreARTiva Facebooku i Instagramu gdje organizacijski tim poručuje: „NajkreARTivniji projekt u našoj zemlji je započeo i vi ste pozvani!“