Domaćica: Brend koji osvaja svijet Gloria

Prirodna kozmetika Gloria je prvi domaći brend koji me uvukao u svijet prirodnih preparata za njegu lica i tijela. Isprobala sam neke od njihovih proizvoda koji polako stiču kultni status među ženama koje vole prirodno i organsko, a moje potpuno oduševljenje je izazvao šećerni piling za tijelo koji, garantujem vam, otklanja čak i stres nakon napornog, dugog dana.

Kokosov šećer, mljevena marelica, mljevena maslina, ulje marelice, ulje kokosa, ulje nevena i eterična ulja  koja se nalaze u sastavu ovog proizvoda garantuju da će vaša koža biti njegovana, sjajna, glatka, elastična i svježa.  

Gloria Galić je priču o kozmetici koja polako osvaja i svijet podijelila sa nama. Ohrabruje nas i motivira da radimo na ostvarenju svojih snova, jer upravo je ovaj porodični biznis koji su pokrenuli ona i njen brat Marko sjajan primjer da uspješna poslovna priča u BiH nije nemoguća misija. Važno je imati dobru ideju. 


Gloria, kažu da je koža ogledalo čitavog stanja organizma. Šta je, upravo iz ovog razloga, potrebno objediniti u njezi kože? 

Kako bi naša koža bila lijepa i zdrava potrebno je posvetiti joj vrijeme i njegu. Ono što stavljamo na kožu, podjednako je bitno, kao i ono što unosimo u organizam. Dakle za lijepu kožu potrebno je, prvenstveno dovoljno tekućine i do 2 litra na dan, takozvani „beauty sleep", pažljivo biranje namirnica organskog podrijetla te fizička aktivnost. Kada je njega u pitanju bitno je znati šta nanosimo na kožu i uvijek se trudite da biramo prirodne preparate. 

Koliko su žene u našoj zemlji sklone prirodnim preparatima? 

Na moju veliku radost naše dame prepoznaju prednost  prirodne kozmetike, a zanimanje za preparate je  jako veliko. Iako smo kratko na tržištu, korisnice su prepoznale kvalitet i ostaju  vjerne našim proizvodima.   Posebno me vesele iskustva korisnica koje su uspjele riješiti se dugogodišnjih problema kože kao što su akne, crvenila, fleke, ožiljci od opeklina, strije. 

Šta ste prvo napravili i da li taj preparat još uvijek proizvodite? 

Prve proizvode napravila sam u svom domu koji su bili namijenjeni ukućanima. Oduševila me ideja kada sam shvatila da sve proizvode, od njege tijela do sredstava za čišćenje  mogu sama proizvesti. To me je potaklo napraviti prvu kremu i sapun. Ubrzo sam počela izrađivati šampone, mlijeka za tijelo, kupke. Slobodno možemo reći da je brand prirodna kozmetika Gloria poniko u obiteljskoj atmosferi.


Koje sastojke koristite i kako djeluju na našu kožu lica i tijela? 

Osnova proizvodnje su nam hladno cijeđena ulja koja nabavljamo iz Hrvatske i Francuske, zatim eterična ulja, maslaci, prirodni pčelinji vosak, mirisne vodice aromatičnog bilja, prirodne gline, sol Mrtvog mora. Proizvode spravljamo po jedinstvenim recepturama koje su rezultat marljivog  rada i istraživanja.  U našim proizvodima nema parabena (naftni derivat) , aluminijuma, vještačkih  boja, konzervansa i mirisa na čemu se inače bazira proizvodnja skupih brendiranih proizvoda za njegu tijela. Takođe, zbog prirodnih sastojaka naša kozmetika ne dovodi do zasićenja niti zavisnosti kože, što je slučaj sa komercijalnom kozmetikom. Koža se putem naših preparata dubinski hrani, njeguje i zadržava elastičnost. 

Kupci često imaju prigovore kako je prirodna kozmetika dosta skupa, ali vi ste razbili taj mit i cijene učinili pristupačnim svima. 

Oduvijek sam bila ljubitelj prirode i  bila sklona priodnim proizvodima bilo da je u pitanju ishrana, njega, higijena. Nakon završene fitoaromaterapije postala sam još svjesnija koliko štete po nas ima komercijalna kozmetika pa je ideja o izradi prirodne kozmetike postala ključ mog djelovanja. Prosto mi je bila želja da sebi, svojoj obitelji i prijateljima, a i svima koji to žele omogućim dostupan prirodni proizvod po prihvatljivoj cijeni. Željela sam vlastiti biznis koji se zasniva na kvaliteti i zadovoljnom korisniku. Povjerenje je ključ našeg djelovanja, a kupci su to od samog starta prepoznali.  

Vi ste i sjajan primjer kako pokrenuti uspješan biznis u BiH u vremenu kada svi govore da je to nemoguća misija. Šta je poruka onima koji se tek upuštaju u tu avanturu? 

Poduzetništvo, svakako nije lagan posao, a plodovi se ne ubiraju preko noći. Potrebno je puno rada, truda, odricanja, a najviše ljubavi. Ako volite to što radite i ako vas posao ispunjava svakako očekujte uspjeh. Samo je potrebno vjerovati sebi i poslu za koji se opredijelite.