Mudrosti žene koja je znala sve o ljepoti i životu

Legendarna Estee Lauder željela je učiniti sve žene lijepima. Stvorila je ne samo kozmetički brand, već i ogromno poslovno carstvo. Njene mudrosti o ljepoti i životu I danas su neprocjenjive, a meni danas i odlična motivacija za novu sedmicu koja kuca na vrata.

- Svako se može i mora orijentirati na uspjeh. To je najučinkovitiji način za dostizanje cilja. Ja sam sama vrlo jasno zamišljala svoj uspjeh - i pretvorila ga u stvarnost.

- Jako je tužno gledati ljude koji samo životare umjesto da uživaju u životu. Nemojte prenaglašavati svoje probleme, veselite se svojim uspjesima! 

- Ti nisi kutija sardina na kojoj je napisan rok upotrebe. Mnogo toga još je ispred tebe

- Vaša želja da budete lijepi nije umišljena, ona je praktična. Kada dobro izgledate, dobro se i osjećate, a to znači da ste u potpunosti spremni osvojiti svijet!

- Možda vam dob donosi nove bore, no zajedno s njima dolazi karakter i vitalnost. Ponositi se svojim izglednom prirodno je kao i ponositi se bilo kojim drugim kvalitetama.

 

- Da biste bili lijepi, nije potrebno imati tajna znanja. Potrebno je imati dobar ukus, razumjeti se u kozmetiku i vježbati, vježbati, vježbati!

- Ne postoje ružne žene, postoje samo one koje su ravnodušne prema sebi.

- Pratite kozmetičke novitete i inovacije. Ništa neće postarati ženu kao dosadan ruž za usne, debeo sloj tonirane kreme i puder koji podsjeća na brašno.

- Oblačan, kišan dan nije razlog za izbjegavanje šminkanja. Upravo suprotno -  morate sijati kao sunce! Za dobro raspoloženje neophodan je prekrasan parfem!

- Lijepi smo tačno toliko, koliko se osjećamo lijepima.