Deborah Milano slavi 55.rođendan

Talijanski make up brand Deborah Milano u Sarajevu je proslavio 55 godina stila, ljepote, kvalitete, talijanskog šarma, znanja i najnovijih modnih trendova.

Luca Mannucci, internacionalni Deborah Milano make up artist, koji je po prvi put došao u BiH, predstaviti tajne Deborah Milano make up-a, pričao je o istoriji Deborah Group, nastanku brenda Deborah Milano, te onome što je brend danas - svjetski kozmetički gigant, prisutan u preko 60 zemalja širom svijeta.

Deborah Group je talijanska porodična firma, koju trenutno vodi 4. generacija porodice Bonetti, a osnovana je prije 110 godina kao farmaceutska kompanija. U okviru grupe početak brenda Deborah Milano prije 55 godina, predstavlja, kao i svaki dobar početak – revolucija – lansiranje prve  tečne maskare po pristupačnoj cijeni.  I to je postala i ostala misija i strategija brenda Deborah Milano – kreiranje kozmetičkih proizvoda iznimne kvalitete, po pristupačnim cijenama. Posljednjih 15 godina, Deborah Milano sarađuje sa najboljim talijanskim dizajnerima, koji osmišljavaju izgled Deborah proizvoda, a od 2009. godine Deborah Milano, sa svojim kreacijama, dio je Sedmice mode i dizajna u Milanu.

Već više od dva desetljeća Deborah Milano je jedan je od vodećih make up brendova u Italiji, a zvijezde Deborah Milano su bivše i sadašnje Miss Italije. U BiH zvijezda Deborah Milano je poznata glumica Amila Terzimehić, koja je glumila i u Hollywoodskom blockbusteru November Man. 

Na zabavi smo probali novu Deborah Milano maskaru „Dream look“ koja u jednom potezu daje super volumen, dužinu i uvijenost trepavica, koje su lagane, bez osjećaja težine i intenzivno crne. Luca Mannucci, internacionalni Deborah Milano make up artist ju preporučuje za sve koji žele trepavice iz snova.


Deborah Milano glamurozno proslavlja jubilej, 55. rođendan, a mi se nadamo, da će još dugo uljepšavati svijet kreirajući boje koje se nose s ljubavlju, boje koje uljepšavaju, ističu ženstvenost i seksipil, nose talijanski šarm i čine sretnim žene diljem svijeta.