Pokažite umoru izlazna vrata!

Proljetni umor je izvukao zadnji atom energije iz mog tijela. Znate onaj osjećaj kada se probudite nakon osam sati sna, a izgledate kao da vas je tek izbacila centrifuga? Omiljeno godišnje doba za mene je postalo vrijeme kada želim da se vratim u zimski san i svađam dok ne iscuri i ono malo energije što mi je ostalo.

Teško da je ko imun na proljetni umor, ali shvatila sam da malo toga činimo kako bi ga umanjili. Zato sam odlučila da zgazim ovaj „virus“, a ima li boljeg novog početka od radikalne promjene boje kose? Ofarbala sam se u crveno! Nakon mjesec dana pauze, zakazala sam termine za trening i konačno krenula u Školu trčanja Klix.  Još nisam sigurna da će ovo postati moja redovna aktivnost, ali vrijedi probati. Jedan od najboljih motiva je činjenica da svake sedmice sretnete 150 nasmijanih ljudi.

Rekla sam STOP energetskim pijavicama, lošim vijestima i negativnim ljudima. Jednostavno sam im se prestala javljati ili ih stavljati na hide.
 
Počela sam koristiti blagodeti proljetnog šarenila na pijacama. No, kako obično ništa ne znam sama tražila sam savjet od moje prijateljice Amele Ivković O'Reilly, nutricionistkinje. Rekla mi je tamno zeleno (ne, nije riječ o boji kose) povrće - zelje, blitva, brokule, rukola, raštika... Plus... indijski orah, lješnjaci i bademi, poneka kockica čokolade sa više od 70% kakaa, riba, šparoge, avokado, borovnice... Dobro dođe i pomoć iz apoteke...  HY-Bio Vitamin C i magnezij - citrat dodatno. Za početak savršeno da se umoru pokažu zubi.
 
Male promjene učinile su da se već nakon nekoliko dana osjećam bolje i da se  više smiješim. Ostajem i dalje vjerna svojoj obavezi da udišem ljubav - izdišem nemir. Čini se da proljetni umor polako gubi bitku. 
 
PS Pred spavanje čuda čine kupka, Alora i John Legend u playeru.  
 
Život je, stvarno, lijep!