Nova, bolja i mršavija ja

Mršavljenje je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka i jedna od odluka od kojih se najčešće i najbrže odustaje. Kad se samo sjetim koliko sam puta već 1. decembra odlučila da će od 1. januara sve biti drugačije, pa sam se prejedala mjesec dana, uvjerena da će magični januar ko’ rukom odnijeti sve moje nagomilane kilograme.

Vjerovala sam u vile i vilenjake dok nisam shvatila da će se želje i planovi ostvariti samo ako radimo na njima. Neka ovo bude godina u kojoj ćete prije svega voljeti sebe i brinuti o sebi. Neće biti lako. Prolit ćete suze i znoj dok vam se izobličena masa počne pretvarati u struk, dok vam mrski trener ne postane prijatelj, treba vremena da shvatimo kako salata ne ujeda, ali sve to zaboravite kad vam u prodavnici kažu da vama mogu i divne hlače broj L (da me nije bilo stid jučer bih od sreće zagrlila Anitu u Stefanel shopu hehhe). 

Zato, nemojte večeras pojesti rusku salatu skupa sa posudom. Ne brinite, neće vam se ništa dogoditi, ako ne potamanite sve grickalice sa stola. Niko se neće naljutiti na vas ukoliko pojedete dvije, a ne 12 sarmi. 

Nemojte dobre ideje i planove ostavljati za sutra. Izađite iz svoje zone komfora. Tek tada će početi život. Tek tada ćete shvatiti da bi na vašoj guzi lijepo stajale i hlače koje imaju struk, a ne samo one sa gumom i da možete biti sretni, nasmijani, zabavni i kada ste puno mršaviji. Znate, kako nas buce uvjeravaju da smo mi baš eto najduhovitiji na svijetu jer smo debeli. LAŽU NAS, MI LAŽEMO SEBE!

Riješite se loših navika, energetskih vampira koji vam troše energiju, a koju puno pametnije možete iskorisiti. Ne razmišljajte previše o lošim životnim odlukama, jer vrijeme ne možemo vratiti, ali ono koje je pred nama curi i moramo ga iskoristiti na najbolji način. 

Nemojte dozvoliti da i ovaj put vaša novogodišnje odluke ostanu samo na riječima i za broj većoj odjeći nakon praznika.