Neka vaša misija u ovom mjesecu bude ljubav

Decembar je najveseliji, ali i “najzaposleniji” mjesec u godini. Na to - do listi bezbroj stvari: shopping, vječno pitanje gdje dočekati Novu godinu, uređivanje doma, preispitivanje da li smo bili dobri i panika kad shvatimo da u ovoj godini nismo ispunili sve ono što smo prošle godine stavili na listu želja...

Ali zašto ne bi usporili? Moramo li uraditi baš sve zacrtano? NE MORAMO! Zašto od najveselijeg mjeseca pravimo najstresniji? Pa zar smisao praznika nije u sretnoj porodici koja je na okupu, hrani u kojoj je prstohvat ljubavi  glavni začin, kući punoj smijeha, u šarenoj svjetlucavoj jelki sa ukrasima koje čuvamo godinama... Zašto umjesto u jurnjavi za savršenim skupim poklonom, za koji ćete dati posljednju marku, ne bi napravili spisak sitnica koje mogu obradovati vaše najdraže? 

Zašto se ne zapitate koliko ste puta ove godine nekome izmamili osmijeh na lice? Kada ste zadnji put pile kafu sa prijateljicom koju niste vidjele godinama? Kada ste sa partnerom pričali samo o sreći, o magičnim planovima? Kad ste zadnji put stres s posla ostavili ispred vrata doma?

Ne dopustite da vam nedostatak novca pokvari uživanje u praznicima i (pod)sjetite se  da je najljepši osjećaj čarobnog trenutka odmotavanja poklona pa makar u šarenom papiru bila sitnica... Neka vaša misija u ovom mjesecu bude ljubav,  čarolija,  osmijeh,  užitak za drage ljude...

Osmijeh na licu svakog dana nije lagana misija, ali još uvijek vjerujem u Djeda Mraza i da postoje stvari koje možemo uraditi kako bi uljepšali ovaj i svaki naredni dan života dragim ljudima i sebi.