Bvlgari Goldea - sasvim nova, drugačija, najluksuznija

Bvlgari je predstavio svoj najveći novitet ikada: Goldea-preporuka božanstava. Inspirisana izlaskom sunca, zlatom, drevnim Egiptom, piramidama, Goldea obećava da će postati ikona ženskog mirisa današnje civilizacije, a potvrda već stiže i iz parfimerija gdje su police sa ovim mirisom naprosto opustošene.

Novi  Bvlgari parfem, Goldea predstavljen je na gala eventu u parfimeriji Plaza. Goldea je inspirisana zlatom i svjetlošću, njeno ime označava boginju zlata, a predstavlja početak nove kolekcije, više od 10 godina nakon što je započeta posljednja kolekcija Omnia. 


Ovo je slojeviti parfem, koji će vam svakim nanošenjem otkriti neku svoju novu tajnu. Kompozicija je orijentalno – cvjetna, odvažna i naglašeno mošusna, a kreirao ju je Alberto Morillas. Započinje notama kristalnog mošusa, cvijeta narandže, maline i bergamota. Srce uključuje zlatni mošus, ylang-ylang i jasmin. U bazi su smješteni akordi baršunastog mošusa, ambera, pačulija i egipatskog papirusa. Izuzetno dragocjena priroda mirisa Goldea i njena carska, senzualna, blještava aura upravo se ogleda u zlatu. Ta igra refleksije i višestruke isprepletenosti između parfema i zlata su bit i suština ovog parfema.



Inspiracija cijelog tima kreatora mirisa je bio drevni Egipat, zlato, sunce i Kleopatra. Priču o novom mirisu u naš grad donijela je i solistica Opere Narodnog pozorišta, Aida Čorbadžić.