Apple Watch: My love

Apple Watch je trenutno najbolji pametni sat na svijetu. Bez konkurencije. Ukoliko već imate iPhone, a želite zaviriti u sve mogućnosti koje donose nove tehnologije sigurno ćete poželjeti upravo ovaj gadget dodati svojoj kolekciji.

Kada sam prvi put pokrenula Apple Watch i uparila ga sa mobitelom, uplašila sam se da neću znati napraviti ni korak dalje.  Imala sam hiljadu upitnika iznad glave: Šta sad da radim? Kako da dođem do opcije koju želim? Da li ću nešto pokvariti? Međutim, nakon nekoliko minuta postali smo pravi prijatelji. 


Meni najzanimljivija opcija su health i fitness mogućnosti ovog sata. Zamislite da imate super asistenta koji će vas probuditi, čak i kada nije spojen na mrežu. Ima veliki broj opcija koje omogućavaju sve parametre za vježbanje. Pomaže korisnicima da nadgledaju svoje pokrete, broje korake koje su napravili u toku dana i  kalorije koje su sagorjeli. Apple Watch vas i opominje s obzirom da može odrediti kada korisnik duže vremena nije aktivan, a nakon toga ga ohrabruje da se pokrene. To nam je ponekad tako potrebno, zar ne?


Istina, pametni satovi poput ovog još uvijek nisu dokazali da su neophodni, ali Apple Watch donosi dosta razloga zbog kojih bi se stvari mogle promijeniti. Da li stvarno vrijedi nekoliko stotina maraka? Ako volite Apple kao ja odgovor je jedno veliko DA! 

Hvala ekipi kompanije Mekline. Njihovom ljubaznošću postala sam sretnica koja je testirala Apple Watch i ubilježila se na listu čekanja za kupovinu. Najteže će biti odabrati boju narukvice, a u sve ostalo sam sigurna 100%.