Čudovište iz ormara

Ogromne vunene ili pamučne tunike, hlače na gumu koje se šire beskonačno, tamne boje, stvari koje mi se ne dopadaju, ali sam ih kupila samo zato što ima moj broj… Upravo tako je izgledao moj ormar proteklih dvadesetak godina. Kupovina odjeće za mene je postala nužno zlo, jer sam bila sve veća i veća, a izbor stvari u Sarajevu za žene koje nose 56/58 jako mali i izuzetno skup.

U glavi sam uvijek imala milion složenih kombinacija u kojima bi mršavija Samira izgledala lijepo, stylish i sexy. Nakon 20 izgubljenih kilograma pola mog ormara je letilo u kontejner. Kupila sam nove stvari. Čak sam kupovala i odjeću za broj manju kako bih sebe dodatno motivirala. 

Istina, ponekad još uvijek znam obući dosta široke stvari jer nisam sigurna da li negdje nešto kipi i koji se “šlauf” vidi, ali imam sve više samopouzdanja. Kako reče jedna prijateljica, kada nakon izgubljenih 20, 30 ili 40 kilograma skinete svu tu široku odjeću kao da skidate neke teške okove. 


Nažalost, jako puno žena koje su se borile sa ekstremnom debljinom i kada smršaju ostaju u staroj odjeći koju tek minimalno suze ili stave neki stari kaiš. Znam da je težak proces upoznavati novu sebe i otkrivati svoje tijelo, ali budite hrabre. 

Staru odjeću sam bacala, rijetko sužavala, kapitalne primjerke koje vidite na ovim fotkama ostavila sam za uspomenu i dugo sjećanje da se nikad ne ponovi. Često me pitaju zašto ne poklanjam odjeću. Iskreno, više bih voljela da ženama pomognem da smršaju nego da im poklanjam moje ogromne stvari koje su i to moram priznati, od konstatnog nosanja zaista dale sve ( i više od toga) od sebe. 


Mislim da svaka od nas zaslužuje da bude sretna i zadovoljna u svojoj koži. Neprocjenjiv je osjećaj kada iz broja 56/58 bez problema uskočite u 46 i znate da možete još bolje.

Crno je još uvijek moja omiljena boja, ali uz malu pomoć prijatelja pravim male hrabre korake da se i to promijeni. 

Uskoro ću pisati i o stvarima koje sam kupila, a koje me čine još mršavijom. Za početak, najbolja investicija je dobar steznjak. Istina, ne volim ga nositi, ali vjerujte da čini čuda. Još da takvu sreću imam sa izborom grudnjaka koji oblikuje sve što treba, gdje bi mi bio kraj…