Moji aduti za njegovano i zdravo lice

Estée Lauder kozmetika za mene je oduvijek sinonim za ženstvenost, luksuz, eleganciju i kvalitet. Brendovi poput ovog su i sinonim za visočije cijene, ali dugoročno lice će vam biti zahvalno za svaku markicu koju ste uložile. Proteklih godina sam zanemarivala svoje tijelo i ulagala u njega samo masnoće i slatkiše. Kada sam okrenula list, počela se hraniti zdravo, trenirati i licu sam priuštila najbolju njegu. Gubitak četrdeset kilograma rezultirao je opuštenom kožom na rukama i stomaku, ali na licu nije ostavio skoro nikakav trag. Dva proizvoda o kojima ću danas pisati pomažu da prikrijem i one male nesavršenosti.

Estée Lauder Perfectionist [CP+R] 


Ranije sam smatrala sam da su serumi za lice suvišna stvar za koju ne vrijedi davati novac. Međutim, kada su mi počele letiti tridesete shvatila sam da su jednako važni i neophodni kao krema. Postali su sastavni dio moje beauty rutine. Istina, dobar serum je i skuplji, ali prodire dublje, najčešće ima praktičnu ambalažu pa se može iskoristiti svaka čarobna kap. 

Serum kojem sam dala ocjenu 5 + ovog proljeća je Estée Lauder Perfectionist [CP+R]. Njegova namjena je, između ostalog, ublažavanje bora i zatezanje kože, te jačanje i učvršćivanje – sve ono što treba nekome ko mršavi, jer  znamo kakve posljedice po tonus i zategnutost, na licu može ostaviti gubitak 20, 30 ili u mom slučaju 40 kilograma. Nanosim ga svaki dan, ali čini mi se da najbolje djeluje navečer. Ne očekujte spektakularne rezultate odmah i obavezno dobro očistite kožu prije nanošenja kako bio vam mogao dokazati zbog čega je pravi eliksir za kožu.  Moj favorit za ovu sezonu. 

Estée Lauder Perfectionist [CP+R] 


Novitet u Estée Lauder kući je tekući puder Perfectionist Youth Infusing, koji djeluje kao primer te istodobno njeguje kožu, smanjuje izgled linija i bora te daje besprijekoran ten. Protekla dva mjeseca ovaj puder je neka vrsta čarobnog štapića koji mi smanjuje nesavršenosti na licu i jedan od rijetkih pudera koji brzo prikriva povremeno crvenilo na licu sa kojim se borim godinama. Inače, prekrivanje pudera je srednje do jako. Lijepo i brzo se nanosi što je za mene vrlo bitan moment jer sam uvijek u žurbi.  Da, odlično se nanosi čak i prstima ( znam da se ne trebam time baš hvaliti, ali to je moj omiljeni način nanošenja pudera heheheh). Meni trebaju dva – tri  pritiska na pumpicu za količinu koja prekriva cijelo lice. Osjećaj pudera na licu nije težak i postojan je cijeli radni dan. Mislila sam da rijetko šta može nadmašiti sada već kultni Estee Lauder Double Wear puder, ali čini mi se da bi ovo mogao biti dostojan nasljednik.  Namijenjen je svim tipovima kože, a lagana i svilenkasta tekstura ima zaštitni faktor SPF 25 – idealan i za vruće dane koji su pred nama.  

Eh, još samo da pronađem idealan kameni puder.