LPG - Masne naslage bye, bye!

Godinama sam bila uvjerena da količinu celulita, masnih naslaga i vode koju imam u tijelu ne može sanirati ni poveći valjak sa građevine. Vjerovala sam kako su beauty i medicinski tretmani namijenjeni samo ženama koje obim struka žele smanjiti sa 65 na 60 cm. No, odlučila sam da pokušam i ubrzo se uvjerila da se LPG ENDERMOLAB dobro nosi i sa ekstremno gojaznim osobama.

Zamislite kada žena sa 60 - 70 kg viška uđe u beauty salon i kaže – ŽELIM DA BUDEM ZGODNA I TREBAM VAŠU POMOĆ!  U to vrijeme sam se jedva penjala na drugi sprat na kojem se nalazi beauty centar i bila sam pravi izazov za  tim FAUB Centra i moju dragu Almu koja se prihvatila izazova PREKARDAŠIJAN. Znate, Alma je jedna predivna žena teška jedva 60 kilograma i beauty MasterChef, ako mene pitate. 

Oaza mira i tišine FAUBC 

Odlučile smo se za kombinaciju limfne drenaže i LPG ENDERMOLAB tretmana kako bi izbacili višak vode, a onda se uhvatile u koštac sa masnim naslagama. FAUBC je za mene napravio poseban paket tretmana s obzirom da sam bila ekstremno gojazna (predebela), a ne sretnica koja ima nešto malo narandžine kore koje se želi riješiti prije ljeta. U to vrijeme zbog oticanja nogu nosila sam patike broj 40 i bile su mi neudobne, a danas sam se vratila u moj broj 38. Jedva smo u to vrijeme nabavili triko u mojoj veličini, najveći broj koji smo našli je popucao, ali nismo se dali omesti kao što vidite na ovoj fotki (smijeh). 

Fokus tretmana koje smo radili bio je na stomaku gdje mi je koža bila najopuštenija, na bokovima i guzi (tu smo imali najviše posla i još nismo pri kraju). Nakon petnaestak tretmana obim mog struka bio je manji za 17 cm, a bokova za 20 cm. Naravno, u to vrijeme sam uz LPG tretmane redovno vježbala, koristila Protekal proizvode i pila najmanje 3 litra vode. Moj savjet je da na LPG idete neposredno prije teretane kako bi još više pospješili rad vašeg metabolizma. Nemojte očekivati čuda ukoliko se nakon tretmana počastite čokoladom od 300 grama. 

Trenutno na tržištu, kako kažu, ne postoji nešto što može dati zdravije i efikasnije rezultate ukoliko želite vrhunsku drenažu ili uklanjanje celulita i smanjenje obima. Najnovija generacija LPG aparata radi na bazi limfne drenaže (vakumski i masažno) u cilju poboljšanja protoka limfe i krvi u vezivnom i potkožnom sloju i na taj način vrši razgradnju masnih naslaga i celulita. Ovaj tretman zamjenjuje čak 8-10 ručnih masaža. Tretman traje 45 - 60 minuta i vrlo je prijatan i relaksirajući.

Moj savjet je da obavezno povedete računa gdje idete na LPG tretmane jer nisu svi edukovani pravilno, ne poštuju se sve faze tretmana. Tim F&A Ultra Beauty Centra radi kompletnu anamnezu i razgovara sa vama o onome što želite od LPG - a, ali vam da i vrlo realan odgovor šta od naših snova može postati java. Prednost je i što u ovom centru rade sa najnovijom generacijom ove čudesne sprave.