Tijesna koža

Nedavno je poznanica – nakon što je saznala da sam smršala 40 kilograma i vidjela moje fotke prije i poslije – zaključila kako sam ja bolja optička varka od plavo-crne / žuto-bijele haljine i mačke koja ne zna jel’ pošla ili došla. U njenim očima, kaže, nikad nisam bila toliko debela. Tako vam je to: uvijek smo u očima ljudi sa kojima smo bliski i koji nas vole bolji nego što jesmo.

Sa druge strane, kad vas na moru sa 60 kilograma viška jedan Nijemac vidi prvi put, njemu sigurno ne djelujete kao optička varka već kao velika barka. Ruku na srce, ne može mu čovjek ni zamjeriti šta je pomislio očito, ali kad je krenuo fotkati i praviti šprdačinu sa svojom klikom, barka je odlučila da se nasuče na njega. Valjda vam je jasno da nije izmišljen fotoaparat koji može preživjeti cunami. 

Da samo znate kako sam bila ponosna što sam  se obračunala sa njim! Ali evo, skoro godinu dana nakon incidenta sa plaže, još sam ponosnija  što sam se obračunala sa ovolikom sobom.


Kontam nešto: nit’ je dobro uljuljati se i ostati debeo zbog prijatelja koji vas vole kakvi god da ste, nit’ je dobro željeti mijenjati se zbog tuđinaca. Valjda je poenta vlastitu kožu učiniti udobnijom kada ona postane isuviše tijesna. Da, i ovako velika koža može postati tijesna. Ali da je najvažnije  voljeti sebe i raditi stvari prvenstveno zbog samog sebe – eeee, treba podosta vremena da to iz guzice u glavu dođe.  A kako je meni došlo iz guzice u glavu, od danas čitajte na mom blogu.

P.S.  Za ovo posljednje veličina guzice nije presudna.