Ja sam Samira i ja sam debela

Nikada nisam bila mršava, ali ekstremno gojazna sam postala prije nekoliko godina. Stres, velika količina hrane, loša navika da jedem jednom dnevno i to u večernjim satima doveli su me do toga da sam postala druga osoba koja godinama nije stala na vagu iz straha da će brojka biti poražavajuća.

Bila sam “kraljica” neuspješnih dijeta. Probala sam sve moguće dijete i preparate, ali sve se završavalo nakon deset dana sa nešto izgubljenih kilograma  koji bi se vraćali u rekordnom vremenu  i lažnog obećanja da ću neku novu revolucionalnu dijetu probati već naredni ponedjeljak.  

Preloman je bio trenutak kada sam se jedno jutro probudila, stala pred ogledalo i shvatila da ne postoji naredni ponedjeljak već ODMAH I SAD. U ogledalu sam vidjela izobličenu ženu koja nema vremena da čeka jer kilogrami neće otići sami. Dodatni motiv je bila i moja želja da postanem majka. Biološki sat mi sa 37 godina već polako otkucava, a prestrašena sam od pomisli da se neću ostvariti kao majka samo zato što sam iz bitke sa nakupljenim kilogramima izašla kao gubitnik.  Za Protekal sam čula od moje prijateljice Dušice i kolege Ivana Zeljkovića. Njihovi fantastični rezultati bili su moj vjetar u leđa. 

Već nakon prvog razgovora sa mojom doktoricom Aidom Sefić Al Tawil znala sam da imam šansu i da će ovaj put sve biti drugačije. Nakon mjesec dana sam bacila prve hlače koje su mi bile velike.