Da li štitite svoje intimno zdravlje?

Svaka žena, bez obzira na dob, trebala bi se brinuti o njezi intimnog područja i dovoljno poznavati svoje tijelo da prepozna i male signale koje joj šalje ukoliko nešto nije u redu. Održavanje intimne higijene posebno je važno za žene. I to ne samo da bismo bile čiste i svježe, već i da spriječimo ozbiljne zdravstvene probleme.

Intimno područje jedno je od najosjetljivijih ženskih dijelova tijela i sadrži mnogo korisnih bakterija koje stvaraju uravnoteženu vaginalnu mikrofloru. 

No korištenjem “običnih” gelova i sapuna za tuširanje neutraliziramo korisno djelovanje prirodne mliječne kiseline te tako narušavamo uravnoteženost vaginalne mikroflore. Iz tog se razloga često javljaju iritacije i upale, pa je od velike važnosti koristiti posebne preparate za higijenu intimnog područja. 

Također, neprikladna intimna njega, odjeća od umjetnih materijala, preuska odjeća, antibiotici, stres, pad imuniteta, menopauza mogu poremetiti ravnotežu vaginalne flore i potaknuti nastanak vaginalnih infekcija.

Pravilnom intimnom njegom rizik od infekcija se može svesti na minimum, a na svu sreću provjerenim proizvodima smanjiti djelovanje neugodnih infekcija koje je svaka od nas doživjela barem jednom u životu

OlioVita Intima krema - hidratantna, umirujuća, zaštitna 

Veliki broj žena se svakodnevno susreće sa Vulvovaginalnom kandidijazom, a to stanje je uzrokovano gljivicom zvanom Candida. Glavni simptomi koje uzrokuje su svrbež, koji je uglavnom praćen pojačanim iscjetkom iz vagine, bolovima i crvenilom u području vagine i vulve, kao i peckanje prilikom mokrenja. Tokom liječenja kandide, intimno područje je obično suho, što uzrokuje stalni svrbež i peckanje, pa ga je potrebno hidratizirati i njegovati. Nakon što je imala kandidu, sluznica genitalija je obično suha i oslabljena, pa će je također trebati obnoviti. OlioVita Intima krema će vam pružiti svu neophodnu pomoć u ovom periodu zahvaljujući njenim sastojcima ulje čička, argana i sezama, ekstrakt sljeza, hijaluronska kiselina i umirujući peptidi pomoći će vam u što bržoj regeneraciji. 


OlioVita Intima krema će vam pomoći i u ublažavanju vaginalne suhoće, poštuje fiziološku ravnotežu područja i pojačava prirodnu barijersku funkciju kože s umirujućim efektom.  Krema je bez mirisa. Bez parabena. Dermatološki testirana.

I ne zaboravite:

Koristite blaga sredstva namijenjena njezi vaginalnog područja kako biste održali ph<4,5 . 

Nosite pamučni donji veš.

Intimno područje brišite od naprijed prema nazad kako bi spriječili prenos bakterija iz analnog otvora u vaginu

Nosite udobnu i prozračnu odjeću

Kod mijenjanja seksualnih partnera vodite brigu o zaštiti od spolno prenosivih bolesti

Ne uzimajte antibiotike bez potrebe

Odlazite redovno na ginekološke preglede