Ukusna čorbica od muškatne tikve
Čorbica od muškatne tikve pokazuje nam kako se ljuto i vruće odlično slažu u ovoj ukusnoj malezijskoj kombinaciji.
Sastojci:
200 g rižinih nudli
1 ljuta papričica
1 muškatna tikva
prstohvat himalajske soli
maslinovo ulje
800 ml kokosovog mlijeka
1 sweet chilli
2 limuna
200 g svježeg lista kolijandera
komad đumbira veličine vrha prsta
1 kašika susamovog ulja
300 ml pilećeg temeljca
prstohvat bibera
3 riježnja bijelog luka
Priprema:
Zagrijati peć na 180 stepeni, isjeći tikvu i staviti u posudu za pečenje. Začiniti sa čilijem i solju, politi sa malo maslinovog ulja i peći 40 minuta. Isjeći papričice, bijeli luk, đumbir i kolijander. Dodati susamovo ulje i limun i izblendati u finu smjesu. Zagrijati veliku tavu ili wok, dodati dvije kašike maslinovog ulja i ubaciti smjesu. Kuhati oko minutu, i onda dodati kokosovo mlijeko. Izblendati tikvu zejdno sa pilećim temeljcem i dodati u tavu. Pustiti da se krčka 15ak minuta. Dodati nudle, pustiti da se ukuhaju i dodati pečene komade tikve u čorbu pri serviranju.
Prijatno!
Sve proizvode potrebne za ovu supu možete pronaći na www.fress.ba