Ukusna čorbica od muškatne tikve

Čorbica od muškatne tikve pokazuje nam kako se ljuto i vruće odlično slažu u ovoj ukusnoj malezijskoj kombinaciji.

Sastojci:

200 g rižinih nudli

1 ljuta papričica

1 muškatna tikva

prstohvat himalajske soli

maslinovo ulje

800 ml kokosovog mlijeka

1 sweet chilli

2 limuna

200 g svježeg lista kolijandera

komad đumbira veličine vrha prsta

1 kašika susamovog ulja

300 ml pilećeg temeljca

prstohvat bibera

3 riježnja bijelog luka


Priprema:

Zagrijati peć na 180 stepeni, isjeći tikvu i staviti u posudu za pečenje. Začiniti sa čilijem i solju, politi sa malo maslinovog ulja i peći 40 minuta. Isjeći papričice, bijeli luk, đumbir i kolijander. Dodati susamovo ulje i limun i izblendati u finu smjesu. Zagrijati veliku tavu ili wok, dodati dvije kašike maslinovog ulja i ubaciti smjesu. Kuhati oko minutu, i onda dodati kokosovo mlijeko. Izblendati tikvu zejdno sa pilećim temeljcem i dodati u tavu. Pustiti da se krčka 15ak minuta. Dodati nudle, pustiti da se ukuhaju i dodati pečene komade tikve u čorbu pri serviranju.

Prijatno!

Sve proizvode potrebne za ovu supu možete pronaći na www.fress.ba