Hydrafacial sa oxigenom- tretman čišćenja i pomlađivanja lica

Želim sa vama podijeliti moje oduševljenje tretmanom koji sam radila u F&A Ultra Beauty Centru. Hidratacija, podmlađivanje i osvježavanje kože lica, vrata i dekoltea glavni su učinci Hydrafacial tretmana sa oxigenom.

Jedan je od najučestalijih tretmana lica koji u potpunosti zamjenjuje klasične metode. HydraFacial sa oxigenom je sveukupni tretman njege kože koji objedinjuje čišćenje kože tj.abraziju lica koja se vrši pod dejstvom hidrofilnih aktivnih tvari pod pritiskom, vacum masažu i unošenje aktivnih tvari u dublje slojeve kože.

Na tržištu postoje razni uređaji za abraziju kože s vakumom no nijedan uređaj nema istovremeno abraziju uz vakum i ubacivanje seruma bogatog antioksidansima osim uređaja Hydrafacial.


Hydrafacial je najnoviji tretman koji uklanja sve nedostatke klasične mikroabrazije te daje znatno bolje rezultate bez oporavka i komplikacija pri čemu najtemeljitije dubinski čisti pore. Sam tretman se može usporediti po rezultatima sa agresivnijim tretmana dok je sam tretman 100% neagresivan.

 Tretman traje prosječno oko 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah nakon tretmana te postaju sve bolji s vremenom. Hydrafacial tretman je izvrsna nadopuna laserskim tretmanima pogotovo za prevenciju razvoja melasme tj. pigmentacije. Posebnost tretmana je istovremeno ljuštenje mrtvih slojeva kože, dubinsko čišćenje kože, uklanjanje svih nečistoća iz pora uz ovlaživanje kože. Tretman daje najtemeljitije čišćenje lice pogotovo dubokih pora. Ako želite da Vaše lice bude zaista čisto od svih nečistoća i pore skroz pročišćene onda je ovo tretman izbora.