Šta je učinak anti - pollution kozmetike?

Svakodnevno zagađenje zraka kojem smo izloženi uzrok je mnogih zdravstvenih problema. Glavobolja, umor, alergije, tegobe disajnih puteva, ali i problemi sa kožom. Zagađene čestice narušavaju prirodni proces samoobnove kože te ona postaje sklona upalama, isušivanju, nastanku bora i pigmentacijskih mrlja.

Više nije samo naglasak na utjecaj sunca i UV zraka i uzrokovanje fotooštećenja i preuranjenog starenja već je trenutno naglasak na utjecaju onečišćenog zraka na kožu, ističu stručnjaci. Svi utjecaji kao što su UV zrake, smog, fine čestice prašine, ispušni plinovi, dim cigareta, pelud, teški metali, ozon oštećuju kožu jer poput tankog filma prijanjaju na kožu, uzrokuju oštećenja i potiču stvaranje slobodnih radikala što kao posljedicu ima nastajanje mitisera, iritaciju i preuranjeno starenje kože. Radi prekomjerne stimulacije stvaranja melanina nastaju hiperpigmentacije pa koža nema ujednačenu boju. Sve ovo naziva se “environmental aging” ili “starenje od okoliša”. Velike kozmetičke kuće prepoznale su taj negativni efekt i razvile trend anti-pollution kozmetike.

Trenutno su ovakvi proizvodi naijstaknutiji trend unutar beauty svijeta. Nazivaju je i urbana zaštita za kožu. Za ublažavanje i suzbijanje ovog “environmental aging” ili “starenja od okoliša” proizvodi moraju sadržavati UV zaštitu, održavati intaktnu barijeru kože, minimalizirati prijanjanje vanjskih čestica na kožu i prirodnim antioksidansima sprečavati stvaranje slobodnih radikala. Anti pollution kozmetika izaziva sve veći interes, a unutar njenih inovativnih formula mnogi su pronašli savršene proizvode za svakodnevnu njegu. Proizvodi mogu biti u obliku dnevne ili noćne krema, seruma i krema za područje okolo očiju i spoj su intenzivne hidratacije, njege i zaštite kože. Velika je pažnja posvećena suhoj i dehidriranoj koži jer je kod nje još izražajnije “starenje od okoliša”. 

Clarins je prvi brand koji je otkrio štetne učinke zagađenja i onečišćenja uzrokovanom njime na koži. Čestice zagađenja mnogo su sitnije od pora, te lako ulaze u kožu. Prvi kompleks protiv zagađenja (Clarinsov anti-pollution complex) stvoren je 1991. godine. Danas, ovaj kompleks se  nalazi u svakom Clarins tekućem puderu i svakoj dnevnoj kremi. 



Kreme koje sadrže anti-pollution complex su: Hydra-Essentel (hidratacijska linija), Multi Active (anti-age linija za 30+), Extra-Firming (anti-age linija za 40+), Super Restorative (anti-age linija za 50+), kao i nova My Clarins linija za mlade i linija koja treba da se lansira – Nutri Lumiere za 60+.

Clarins puderi koji će svojim djelovanjem zaštititi kožu su Skin Illusion i novi Everlasting Youth Fluid (anti-age puder).