Danas kuham: Integralna pasta sa povrćem
Kada bih birala jela koja mi ne bi dosadila da ih jedem svaki dan razne vrste paste bi bile u samom vrhu moje liste. Pastu ipak ne jedem svaki dan, ali kad je pripremam trudim se da bude što zdravija i što šarenija.
Za pastu koju danas kuham potrebno vam je samo pola sata, a sastojke najčešće imate u kući. U zavisnosti od godišnjeg doba i toga šta imam u frižideru ponekad promijenim vrste povrća, pa i vama toplo preporučujem da se igrate sa ovim jelom.
SASTOJCI
Sprind tagliatelle sa heljdinim i integralnim pšeničnim brašnom
1 tikvica
1 svježi paradajz ili sos od domaćeg paradajza
1 paprika
1 glavica luka
1 čehno bijelog luka
Maslinovo ili kokosovo ulje
Parmezan
So
Bio začin
Malo šarenog bibera
Malo sjemenki

Priprema
Nasjeckajte povrće i dinstajte u dubokoj tavi na srednjoj vatri 15-20 minuta, dok ne omekša. Pred sami kraj posolite, pobiberite i dodajte bijeli luk. Ukoliko ste se odlučili za svježi paradajz dinstajte ga sa ostalim povrćem, a ako imate domaći sos onda ga dodajte zadnjih nekoliko minuta dinstanja.
Dok se povrće dinsta, skuhajte tjesteninu 8-10 minuta baš kao na uputstvu i ni minut duže. Procjedite tjesteninu i dodajte je u tavu sa povrćem, promješajte sve zajedno, a po želji možete dodati sjemenke ili parmezan na kraju.

Sprind premium svježe, zamrznute i suhe paste proizvode se po originalnoj italijanskoj recepturi, bez aditiva i konzervansa, a spremaju se za 5-10 minuta i idealne su za sve nas koji živimo užurbanim načinom života.
Prijatno!
Treba li nam ptičije mlijeko i višnja sa Barbadosa da budemo zdravi?
Ukusna čorbica od muškatne tikve
Indijski, brazilski ili obični orah?
Ukusi, mirisi i boje zdrave hrane iz prelijepe Hercegovine
Proljetni umor: Kako ga pobijediti?
DERMAPEN: Koža bez ožiljaka, smanjene bore, ujednačen ten
Origins - beauty brend sa kultnim statusom
Doktorica Zuhra Memić: Unutrašnju i spoljašnju njegu možemo i treba sebi da priuštimo