Danas kuham: Integralna pasta sa povrćem

Kada bih birala jela koja mi ne bi dosadila da ih jedem svaki dan razne vrste paste bi bile u samom vrhu moje liste. Pastu ipak ne jedem svaki dan, ali kad je pripremam trudim se da bude što zdravija i što šarenija.

Za pastu koju danas kuham potrebno vam je samo pola sata, a sastojke najčešće imate u kući. U zavisnosti od godišnjeg doba i toga šta imam u frižideru ponekad promijenim vrste povrća, pa i vama toplo preporučujem da se igrate sa ovim jelom.

SASTOJCI

Sprind tagliatelle sa heljdinim i integralnim pšeničnim brašnom

1 tikvica 

1 svježi paradajz ili sos od domaćeg paradajza

1 paprika 

1 glavica luka

1 čehno bijelog luka

Maslinovo ili kokosovo ulje 

Parmezan

So

Bio začin

Malo šarenog bibera

Malo sjemenki


Priprema

Nasjeckajte povrće i dinstajte u dubokoj tavi na srednjoj vatri 15-20 minuta, dok ne omekša. Pred sami kraj posolite, pobiberite i dodajte bijeli luk. Ukoliko ste se odlučili za svježi paradajz dinstajte ga sa ostalim povrćem, a ako imate domaći sos onda ga dodajte zadnjih nekoliko minuta dinstanja. 

Dok se povrće dinsta, skuhajte tjesteninu 8-10 minuta baš kao na uputstvu i ni minut duže. Procjedite tjesteninu i dodajte je u tavu sa povrćem, promješajte sve zajedno, a po želji možete dodati sjemenke ili parmezan na kraju. 


Sprind premium svježe, zamrznute i suhe paste proizvode se po originalnoj italijanskoj recepturi, bez aditiva i konzervansa, a spremaju se za 5-10 minuta i idealne su za sve nas koji živimo užurbanim načinom života. 

 Prijatno!