Botox za kosu – kako djeluje i koje su njegove prednosti?

Botox za kosu je jedan od novijih tretmana za suhu i oštećenu kosu, koji prodire u oštećene dijelove površinskog sloja kose te je obnavlja, zaglađuje i pruža joj stalnu zaštitu.

Botox za kosu djeluje tako da popunjava strukturu kose te je intenzivno obnavlja u unutrašnjosti vlasi. Ukoliko je vaša kosa vidno oštećena od raznih hemijskih tretmana ili previše čestih feniranja i peglanja kose, tretman botoksa je idealan za vas.  Ovaj najnoviji tretman daje kosi sjaj i mekoću te ju regenerira i čini snažnijom i otpornijom.

Italijanski frizerski brend FANOLA razvio je liniju Botugen Hair System, filozofija linije je “Bring your hair back to life” i aludira na samo svojstvo linije, a ono je vratiti svoju kosu natrag u život. Drugim riječima rekonstruktivna intervencija kroz duboke aktivne sastojke nastoji kosi popuniti pukotine nastale unutar mrežastih veza vlakna, stabilizirati kutikulu i učiniti je kompaktnom.


Botugen linija za njegu lomljive i oštećene kose koja pospješuje proces obnove sastoji se od:

- Šampon za rekonstrukciju bez sulfata i dodatnih soli koji čisti nježno kosu, uklanja ostatke i mineralnih nečistoća.

- Intenzivni rekonstrukcijski filer koji prodire duboko u strukturu izlomljene i oštećene kose, jača je i odmah popunjava područja koja su oštećena jer djeluje intenzivno iznutra. Kosa postaje revitalizovana, tonirana, elastična i dobiva dubinska sjaj. 

-Maska za rekonstrukciju olakšava proces unutarnje obnove kose , učinkovito zaglađuje kosu, čineći je svilenkastom elastičnom i punijom.

-Rekonstrukcijski filer u spreju svojom ekskluzivnom formulom daje ton, gustoću i volume kosi, čineći je izuzetno sjajnom, mekanom i svilenkastom, te čini da frizura traje duže. 

Nakon tretmana botoksom kosa je sjajnija i mekša, što se naročito vidi na kosi na kojoj su bila vidna oštećenja od feniranja, blajhanja i čestih farbanja kose. 

Ovaj tretman je naročito dobar za žene koje imaju tanku dlaku i dosta kose, jer se takva kosa veoma lako i brzo mrsi, a veoma je teška za raščešljavanje. Nakon botoksa, kosa se veoma lako raščešljava i fenira što ujedno na neki period sprječava i pucanje i opadanje vlasi. Pomoću botoksa kose vraća se snaga i jačina vlasi, kosa postaje bujnija i ljepša.

Pružite kosi najbolju njegu nakon dugog toplog ljeta jer vaša kosa zaslužuje najbolje. Ekskluzivni zastupnik ovih proizvoda je kompanija LILO Cosmetics.