Njega kose nakon ljeta

Sunčeve zrake, morska sol i klor oštećuju i isušuju kosu, pa joj je nakon vrućih ljetnih mjeseci potrebna dubinska njega kako bi je nahranili i oporavili. Na lice i tijelo često nanosimo skupe preparate, a kosu najčešće ostavimo nezaštićenom i prilikom dugotrajnog izlaganja suncu. Zbog toga se nemojte čuditi što je na kraju dugog toplog ljeta postala svjetlija, suha i beživotna.

Ono što se stvarno događa kosi prilikom izlaganja suncu je oštećenje vlasi koja više nema mogućnost zadržati svoju prirodnu boju. Ako tome još dodamo farbanje kose, prečesto feniranje ili tretmane peglom naša kosa sigurno već šalje apel za spas. 

Upravo zbog ovakvih utjecaja potrebna nam je jača i intenzivnija njega na sedmičnoj, ali i dnevnoj bazi, ovisno o oštećenju. Pravilna njega kose počinje dubinskom hidratacijom s pomoću proizvoda koji su specijalizirani za revitalizaciju oštećenih vlasi. Regenerator će znatno pomoći u oporavku kose, dok će maska dubinski nahraniti i hidratizirati vlas, jer će njezini sastojci dublje prodrijeti te obnoviti vlasi iznutra. Tu su i ulja za kosu koja sadrže odlična regenerativna svojstva, istovremeno stimulirajući rast kose i čineći je sjajnijom i mekšom. 


Na izmaku ljeta ja sam sebi poklonila Oro Therapy tretman za lijepu i zdravu kosu sa arganovim uljem koje je inače kažu najbolji lijek da se kosi vrati sjaj, sa česticama 24-karatnog zlata, uljem vodene palme i keratina, jer sam ja zlatna... Šalim se naravno, nisam ja zlatna već plava, a plavuša koja ne mazi i njeguje svoju kosu sigurno se neće ni dobro zabaviti, pa jel? Prednost ovih proizvoda je činjenica da ih možete koristiti i u kućnoj varijanti i kod frizera.