Tretman za holivudski sjaj

Na dan dodjele Oscara, u Los Angeles-u nigdje nećete naći slobodan termin za tretman mikrodermoabrazije, ako ga niste rezervisali 3 mjeseca unaprijed ili ako niste jedna od nominiranih osoba. Zamislite moć mikrodermoabrazije u kombinaciji s dubokom i osnažujućom masažom i tek ste na pola puta da otkrijete luksuzni tretman koji nudi Face Up, a koji odnedavno možemo pronaći u F&A Ultra Beauty Centru.

Ovaj tretman potiče stvaranje novog kolagena i elastina. Obzirom da on jedini na svijetu kombinuje istovremeno učinke abrazije i mikromasaže, Face Up omogućuje najugodniji tretman sa izvanrednim estetskim rezultatima. 

Kod Face Up nema vakuuma  tj. neugodnog potezanja kože i mogućih neželjenih reakcija kože. Ukoliko se želite riješiti tankih bora, sunčanih pjega, ožiljaka od akni, izjednačiti boju kože ili samo osvježiti izgled lica Face Up tretman je najugodniji, najbrži i najsigurniji način podmlađivanja. Face Up aparatom mogu se tretirati  lice, vrat, ruke i dekolte.  

Posjetila sam F&A Ultra Beauty Centar i uradila tretman ruku s obzirom da na ovom dijelu tijela imam izuzetno suhu kožu sklonu iritacijama i pucanju. Tretman je vrlo ugodan, traje 45 minuta i rezultate vidite odmah. Iskoristila sam priliku da sa ljubaznim i stručnim osobljem porazgovaram i o ostalim prednostima Face Up tretmana.


Mikrodermoabrazija je sve popularnija metoda i postaje lider među neinvazivnim Spa procedurama. Svoju popularnost ova metoda je stekla svojom visokom efikasnošću (primjetno podmlađivanje kože), brzinom i jednostavnošću. Mnogi je nazivaju idealnim pilingom. Mikrodermoabrazija je primjenljiva i uspješna kod svih tipova kože. Najveća prednost  je što ne postoji potrebno vrijeme oporavka od ovog tretmana, tako da pacijent može odmah nakon tretmana obavljati svoje svakodnevne aktivnosti. 

Kome će pomoći tretman Face Up?

Mikrodermoabrazija je efikasna kod svih tipova kože, a naročito je potrebna onima, koji hoće da smanje pjegice, ožiljke, bore, izjednače ten lica, poboljšaju stanje beživotne, sive kože, koja je ogrubjela pod dejstvom sunca. Mikrodermoabrazija je idealno rješenje za žene sa problematičnom kožom, sklonoj pojavi akni, sa raširenim porama, malim ožiljcima.

Koliko tretmana je potrebno?

U prosjeku 3-5 tretmana, a za manje nepravilnosti dovoljan je samo 1 tretman! Razmak između tretmana je u prosjeku 7-10 dana.

Zašto je Face Up pogodniji od ostalih mikrodermoabrazijskih uređaja?

Face up jedini na svijetu kombinuje istovremeno dejstvo abrazije i mikromasaže, i omogućava najprijatniji tretman sa izvanrednim estetskim rezultatima. Face Up koristi patentiranu mikropulsaciju za povećanje tonusa kože i podstiče stvaranje novog kolagena i elastina. Takođe, za razliku od drugih mikrodermoabrazijskih tretmana, Face Up omogućava preciznu kontrolu nad dubinom abrazije za povećanu sigurnost. Kod Face Up nema vakuuma tj. nema neprijatnog zatezanja kože i mogućih neželjenih reakcija kože. 

Koristi li Face Up dijamante ili kristale?

Ni jedno, ni drugo. Face Up koristi jednokratne abrazivne nastavke pokrivene biokompaktabilnim, antialergijskim slojem silikon karbida. Glave su jednokratne radi povećane sigurnosti i eliminacije bilo kakvog rizika prenosa infekcija sa jednog klijenta na drugog. Zbog toga Face Up tretman je u svijetu deklarisan kao tretman sa najvećim standardom sigurnosti u svojoj kategoriji!