Calvin Klein lansirao uniseks parfem CK2

Nakon što je prošlo 22 godine od kada je kuća Calvin Klein predstavila svoju tad inovativnu, a danas legendarnu, parfemsku kompoziciju CK1, brend je odlučio ponovno zaviriti u svoj arhiv i predstaviti nasljednika kultnog parfema koji vole žene i muškarci. Novo poglavlje u parfemskoj historiji čuvenog brenda otvorio je CK2 parfem koji je predstavljen za vrijeme Sarajevo Film Festivala koji također ove godine slavi 22. rođendan.

Bočicu prepoznatljivog dizajna ponovno krasi minimalistički dizajn, a sama kompozicija parfema nešto je intenzivnijih nota: u gornjim notama dominira aroma wasabija, mandarine i lista ljubičice, u srcu parfema su iris i ruža, a osnovu čine note vetivera, tamjana i sandalovine. 




Calvin Klein se vraća svojoj tradiciji i predstavlja novi miris koji ne nosi oznaku za spol CK2. Njegova ciljana grupa kupaca jest „millennials“ generacija, odnosno mlađe generacije do kojih namjerava doprijeti svojim modernim i autentičnim pristupom. Ovaj parfem slavi beskrajne mogućnosti savremenih odnosa između dvoje ljudi koji cijene autentičnost svakodevnog života.