Kako ljeti nahraniti i njegovati lice?

Naše lice je najosjetljivije u ovim vrelim ljetnim danima, jer je i najizloženije suncu i štetnim UV zračenjima. Tajna lijepog lica je u hidratizaciji, kažu kozmetičari.

Kožu je za izlazak na plažu ili vreli gradski asfalt, uz uobičajnu dnevnu rutinu, najbolje pripremiti odlaskom kod kozmetičara. Na dva sata potpunog užitka i njege ja sam se prepustila u ruke Delile Spahić u njenoj Contour D Ambasadi ljepote



Ovaj put smo radili tretman restruktuiranja i zaglađivanja kože preparatima francuskog kozmetičkog brenda Biologique Recherche koji su već godinama dio rutine slavnih žena u cijelom svijetu i žena koje vole njegovati svoje lice. 

Najljepši dio ovog tretmana je masaža lica koja djeluje umirujuće i jednostavno  imate osjećaj da istog trenutka nestaju svi mali problemi koje imate na koži i u stresnom danu koji je iza vas. Preparati koji se koriste tokom ovog tretmana imaju zadatak da umire, omekšaju i hidratiziraju kožu, ujednače i daju sjaj tenu. Savjetuje se i za obnavljanje kože nakon medicinskih intervencija kao što su dermoabrazija, laser, piling...


Ekstrakt bundeve smiruje osjećaj iritacije i zatezanja. Hijaluronska kiselina djeluje na lice kao prava “molekularna spužva”, zadržava vodu čime pomaže održavanju dobrog nivoa hidratacije. 

Ekstrakt svile koji se koristi u ovom ljetnom beauty tretmanu ima zadatak da stvori trenutačan efekat zaglađivanja, a dok matična mliječ obiluje hranjivim tvarima (šećeri, masne kiseline, vitamini, minerali) hidratizira i hrani kožu. Proteinsko mlijeko koje je dio ovog vrlo zanimljivog i zdravog tretmana oporavlja i štiti kožu.

U Contour D Ambasadi ljepote ističu da njega lica počinje kao i uvijek dobrim čišćenjem mlijekom Biologique Recherche i njihovim sada već kultnim losionom P50, nanošenjem seruma koji mora biti hidratantan jer koža izlučuje i gubi vodu koju moramo nadoknaditi i kremom koja je ljeti laganija, također hidratantna. 

Nakon tretmana u Contour D Akademiji ljepote na licu su vam dovoljni sjaj, maskara i sunčane naočale.