Ljubav u doba (ne)zaposlenosti!

U dobru i zlu, živjeće sretno do kraja života... Kada se zakunete na vječnu ljubav leptirići lete po stomaku i vjerujete da godine koje dolaze partneru i vama donose samo uživanje u lijepim stranama bračnog života. Sigurni ste da ćete sa lakoćom prebroditi sve probleme. Uživate u svom toplom domu, imate automobil, dovoljno novca za ljetovanje i poneki romantični citybreak...

Sve dok jedno ne ostane bez posla, vaš stabilni kućni budžet preko noći postane siromašniji, a rate kredita, limiti i računi podsjete da ljubav zna i da boli. 

Tada shvatite da su psiholozi u pravu - dan kada partner izgubi posao jedan je od najstresnijih u životu, a nezaposlenost pravi test i za najveću ljubav. 

Nervoza, ljutnja i strah postanu dio vaše svakodnevnice. Nezaposlen partner čak i najromantičnije odnose dovodi na kušnju. Da se ne lažemo, prije ili poslije počinje vas nervirati, ako je partner zadnje što vidite kad idete na posao i prvo što ugledate kada se vraćate. Svjesni ste naravno da se niko ne voli osjećati besposleno i nemoćno, ali ipak postavite hiljadu pitanja ZAŠTO NEMA POSLA, KAD ĆE BITI, DA LI SI SIGURAN DA NIJE DO TEBE??? 

U takvim teškim trenucima najgore je zatvoriti se među četiri zida, žaliti samoga sebe i tužnu sudbinu koja nas zaslijepi negativnim emocijama. Tek kada smo shvatili da je kukanje i zažalijevanje postalo sve što radimo po cijele dane, mi smo se trgnuli. Počeli smo znane i neznane pitati za posao, tražiti dodatne izvore zarade,  hobi smo pretvorili u poslić koji pokriva barem dva računa. Na traženje posla počeli smo gledati kao na izazov. Poraz i opustošene kartice smo pretvorili u novi početak.