Clarisonic: 60 sekundi do savršeno očišćenog lica

Kvalitetno, redovno i dubinsko čišćenje prvi je i najvažniji korak u njezi lica. Samo ispravnim čišćenjem uklanjaju se stare površinske stanice kože, nečistoća i prašina, make-up i bakterije te se otvaraju pore kože i omogućava im se da slobodno dišu.

Ponekad upravo ovom koraku zbog ubzanog načina života ne posvećujemo dovoljno pažnje i mislimo da je nekoliko poteza blaznicom ili umivanje dovoljno da uklonimo tragove šminke i nečistoća.

Prije nekoliko mjeseci sam redovnoj rutini čišćenja lica pridružila četku brenda Clarisonic. Za samo 60 sekundi, ovo tehnološko čudo iz temelja promijeni svakodnevni ritual njege kože.

Četka je vrlo jednostavna za upotrebu, a svaka od nas sigurno dvije minute dnevno može odvojiti da temeljno očisti kožu.

Na početku uvijek ručno odstranim šminku sa očiju, jer četka nije namijenjena za ovo područje. Čistač  direktno nanesem na navlaženu četku, lice malo navlažim i uključim uređaj. Četku koristim 2 puta dnevno po jednu minutu ili ponekad čak dvije minute ukoliko sam na licu taj dan imala jaču večernju šminku. Može se izabrati više brzina, a meni odgovara ona intenzivnija.

Jedna od najvećih prednosti je timer koji zvučnim signalom poručuje da je vrijeme za novu zonu lica.  U jednominutnom ritualu 20 sekundi čistite čelo, 20 sekundi odvojite za nos i bradu, te po 10 sekundi za svaki obraz.

Umivanje rukama se ne može porediti s dubinskim, detaljnim, a nježnim čišćenjem koje ovaj uređaj pruža, a u to ćete se uvjeriti kada nakon čišćenja Clarisonicom, blaznicom na koju ste nanijeli losion ili balzam pređete  lice. Nakon upotrebe četkicu operete, a važno je napomenuti da je aparat vodootporan. 

Moje iskustvo je odlično, jer četka nježno uklanja mrtve stanice, ostavljajući kožu lica i tijela mekom i glatkom.

Još jedna od prednosti je trajanje baterije koja se puni 24 sata, ali nakon toga je možete koristiti čak 25 puta po minut. Aparat uvijek koristite dok se baterija potpuno ne potroši, na što će vas upozoriti blinkanje, a tek onda ga stavite na punjenje.

Nemojte da vas obeshrabri to što će vam nekoliko dana nakon korištenja  početi da iskaču bubuljice i mitiseri. Nakon samo nekoliko dana sve će se će se povući, a lice će biti još ljepše.

Cijena aparata na prvu jeste malo visoka, ali zaista opravdava kvalitet i zato nemojte da vas obeshrabri. Četku je preporučljivo mijenjati svaka 3 mjeseca. Imaćete zdravo lice, koristit ćete manje sredstava za čišćenje, a serum i krema će još bolje djelovati kada ih nanesete na savršeno očišćenu kožu.