Cooking show u Sarajevo City Centru!

Kada sam dobila poziv za prvi Cooking show u Sarajevo City Centru bila sam u panici da li ću ispuniti očekivanja. Pitala sam se da li stvarno žele da im kuha žena koja je tek nakon dvije godina braka naučila da se može napraviti i nešto što ne sadrži piletinu kao osnovni sastojak? Da li znaju da sam mužu za petu godišnjicu braka sva ponosna kao poklon skuhala buraniju? Moja prijateljica je pitala hoće li mi neko pomagati, a na moj odgovor da će tu biti vrhunski kuhari ona je konstatovala da neće biti lako onome kojem ja budem "asistentica". Međutim, kada sam čula da će ekipu činiti i dragi poznanici i prijatelji Gabriela Ključe, Kugla, Dejan Kukrić, Damir Džumhur, Dalal i Deen rekla sam DOLAZIM!

Super smo se zabavili i sve sa tanjira je naprosto nestalo (imam slike koje to dokazuju heheh). 

Damir Džumhur je pobjednik prvenstva Bosne i Hercegovine u rezanju kebaba. U uzbudljivom i neizvjesnom finalu porazio je Kuglu. Moja malenkost je izmislila recept za “Fočanski sushi”, Deen i Dalal ispekli su nam fine kremaste kolače, a Gabriela Ključe usavršila je tehniku motanja i kuhanja špageta u wok tavi. 

Ipak u restoranima još uvijek više volim biti gošća pa ćete me vjerovatno umjesto sa pregačom češće vidjeti u nekom od gastro kutaka Sarajevo City Centra: Vatra, Kimono, Sinija, Gonul Kahvesi...

PS Naredni put kada budete šetali Sarajevo City Centrom obavezno svratite da probate kašiku domaćeg Bee Jappa meda i u dm po korpicu zdrave hrane.