Ja, zapravo, ludo volim svoj PMS

„Moja supruga ima toliko snažne simptome tokom PMS-a, da sam shvatio kako ću lakše preživjeti, ako tih nekoliko dana provedem u sibirskim vukojebinama nego u blizini nje dok kuha ručak i drži kutljaču u ruci“, priznao je svjetski poznati avanturista Bear Grylls na pitanje novinarke BBC televizije koji mu je, uz novac, najveći motiv zbog kojeg se izlaže brojnim opasnostima tokom svojih poduhvata.

I da, ljubav prema ženi je tih dana na najvećem testu. Ako preživi tvoj najgori PMS, voljeće te zauvijek. 

Tih dana u mjesecu ja sam non-stop gladna, žedna, ljuta, bijesna, svadljiva, napuhana, otečenih kapaka, nogu, ruku, mrzovoljna, plačljiva, nepodnošljiva, pojela bih Nutellu zajedno sa teglom, Bosanski zlatni lokum sa kutijom i cijelu rešetku sa pilićima, trapava sam i plačljiva, neuračunljiva i histerična, srce hoće da iskoči iz grudi..... Moj ginekolog kaže da postoji sto simptoma PMS-a, a ja odgovorno tvrdim da bih uspjela nabrojati i više. 

PMS je i ono kad ne znaš šta hoćeš, a možda i nećeš, pa si spremna baciti lavovima svakog ko te (vrlo pažljivo) pita zašto si neodlučna. 

Ako mene pitate tih dana i oni slatki muški komplimenti su mač sa dvije oštrice, jer kad je rekao da sam lijepa da li je to stvarno mislio ili je njegov pogled govorio OPET SE UDEBLJALA. 

Poznajem  ja i žene koje tvrde da nemaju PMS. Da ova „problematika“ njih ne dotiče. A ja kažem to su prokleto sretne žene. I one i njihove porodice. 

Dugo vremena sam se hvatala u koštac sa ovim ludilom, probala sam tabletice, čajeve, mantranje, jogu, ali lijeka za moje stanje nema. Jednostavno sam odustala. Možda i zato što tako ludo volim moje PMS dane.

Zato je važno da sam pomogla svome mužu da preživi moje „lude dane“. Najprije sam ga privikavala... da mi se skloni s očiju. Da šuti kad galamim. Da šuti i kad ja šutim. Da kad više ne može izdržati popije moju Aloru za smirenje. Dobro meni, dobro i njemu. Pa da zajedno krenemo u šetnju. I smirujemo se... do novog PMS.