Moji ljetni favoriti

Priznajem da sam godinama na more išla potpuno uvjerena da ću pocrniti za samo dva dana. Svaki put sam izgorila. Bukvalno. Sunčala sam se u terminima u kojima ljekari zabranjuju da čak i nos provirimo iz hlada. Istina, uvijek sam tokom cijelog ljeta čuvala mladež na ruci i za njega kupovala najbolje kreme sa faktorom 50, ali sam ostale kreme za sunčanje kupovala neselektivno i u zadnji čas. Ovo ljeto sam odlučila biti pametnija, kada sam već smršala, pa vrijeme je i da pronosam preplanuli ten nakon ljetovanja na prekrasnoj Korčuli.

Dobro sam istražila šta se nudi na policama parfimerija i odlučila da povjerenje ukažem ovim preparatima, te da uživam u suncu samo prijepodne i nakon 16h. Prvi put sam preplanula, nisam se počela guliti već na pola ljetovanja i što je najvažnije jogurt sam ovo ljeto samo pila, ako me razumijete….

COLLISTAR SUN - SUN MOISTURIZING TANNING SPRAY SPF 30

Lagan, proziran i osvježavajući sprej za zaštitu od sunca. Brzo se upija i kožu čini nježnom i gipkom. Idealan je tokom sportskih aktivnosti na plaži, može da se nanosi na lice, tijelo i kosu. Lako dopire do svih dijelova tijela, čak i najnepristupačnijih, jer znate već kako je nezgodno kad nemate nekoga da vam namaže leđa i zadnju stranu nogu.  

LANCASTER - SUN BEAUTY 30

Lancaster je ekspert kada je sunce u pitanju. Niko ne poznaje ljetni ten kao brend koji se više od 40 godina ljubi sa suncem. Ovo će potvrditi stotine žena koje se sa ljetovanja vraćaju preplanulog tena, a na more ne idu bez Lancastera. Čarobni Lancaster ten postao je legenda. Na suncu, naša je koža neprestano izložena ne samo UVB zrakama, nego i UVA zrakama koje uzrokuju prerano starenje kože. Lancaster proizvodi za sunčanje kombiniraju ekskluzivni dvostruki zaštitni sistem koji pokriva oboje i po tome se izdvajaju. 


COLLISTAR - AFTER SUN SPRAY

A nakon plaže i tuširanja vrijeme je da se i malo razmazimo. Kod ovog proizvoda mi se dopada što je mirišljav, koža je nakon nanošenja svilenkasta, veoma je lagan, a opet dovoljno hranljiv da koži da potrebnu hidrataciju i ishranu nakon izlaganja suncu. 

COLLISTAR LIP ELIXIR

Ne volim šminku na moru i u neseseru nosim tek najosnovnije stvari, ali od ovog proizvoda se nisam odvajala. Collistar Eliksir hrani usne tako što kombinuje ulja argana i jojobe sa shea puterom i vitaminom E, pružajući koži usana intenzivnu hidrataciju i nevjerovatno mekan i gladak izgled. Sjaj - predivan!