Sada više nema izgovora - Nike+Training Club

Zamislite da vaše tijelo “isklešu” svjetski poznati sportisti, muzičke zvijezde, treneri i da na jednom mjestu imate više od 100 vježbi potpuno besplatno. Sve to možete dobiti samo jednim klikom na Nike+Training Club aplikaciju.

Nike je napravio aplikaciju koja je vaš lični trener i odličan saveznik u borbi protiv kilograma. Aplikacija je besplatna i mogu je skinuti korisnici iOS i Android uređaja. Među najpoznatijim licima koja vježbaju u sklopu Nike+Training kluba i dijele savjete ženama širom svijeta su i sportistkinje Marija Šarapova i Serena Williams kao i svjetske muzičke senzacije, Jessie J i Ellie Goulding. Međutim, nemojte se plašiti, ne morate biti model i vrhunska sportistkinja da biste vježbali uz Nike. U Avalon Sports & Health Club-u održan je Nike ženski trening na kojem smo se uvjerile da su vježbe prilagođene ženama kojima trening još uvijek nije postao rutina, ali i damama koje već imaju čvrsto oblikovano tijelo. 


Kompanija Nike još jednom je pozicionirala Sarajevo na listi svjetskih metropola gdje se redovno održavaju ovakvi treninzi, na kojima učesnice, uz pomoć Nike trenera izvode vježbe sa NTC aplikacije. Lejla Šebić sa vježbama iz Nike NTC se pobrinula da Avalon bude ispunjen sportskom atmosferom i pozitivnom energijom. 


Da, izvukla je iz nas posljednju kap znoja, ali je osjećaj nakon što se trening završio bio fantastičan. A  još kad se to spoji sa ugodnim ćaskanjem i razmjenom iskustva sa damama koje je Nike okupio na ovom druženju moram priznati da je ovo bio jedan savršeno proveden dan. 


Nike + NTC, profesionani trener koji pomjera granice,  je revolucionarna aplikacija za mobilne uređaje koja omogućava povezivanje više od 65 miliona žena širom svijeta, koje se bave fitnesom, i omogućava da apsolutno svaka od njih ostvari svoj puni potencijal uz svog sopstvenog profesionalnog trenera.  NTC aplikacija svim korisnicima omogućava da se pridržavaju i istraju u svojoj misiji putem prilagođenih vježbi, više-sedmičnih programa i iscrpnih motivirajućih savjeta. Ove vježbe sastoje se naprimjer od, 40 sekundi intenzivnog vježbanja i 10 sekundi odmora koje se izmjenjuju kroz nekoliko serija. Svaka vježba  objašnjena je u kratkom video zapisu. 

Kako sav naporan rad zaslužuje priznanje, tako je i najveća novina Nike + NTC App-a što omogućava svim korisnicima da ostvarene rezultate razmjenjuju sa drugim članovima NTC zajednice, ostvaruju poene i postavljaju rekorde koji djeluju motivišuće i utiču na korisnike da se još više posvete vježbanju.

Nike je u BiH oformio tim profesionalnih trenera na čelu sa Lejlom Šebić koji će u narednom periodu promovisati ovu aplikaciju i tipove treninga.

Sada više nema izgovora – dovoljno je da telefon i slušalice ponesete u teretanu, park ili jednostavno vježbate u svom domu. Možete birati i muziku koju slušate. Preporučujem da trening počnete sa ovom pjesmom 99 Souls - 'The Girl Is Mine' (Beyonce vs Brandy & Monica) 

Foto: Igor Isanović