Shiseido Ultimune - dnevna doza ljepote

Shiseido Ultimune sam dobila na poklon za trideset sedmi rođendan i od tada smo nerazdvojni. Istina, pitala sam se da li mi to prijatelji poručuju da starim i da moje lice treba potpunu obnovu, a bila sam i sumnjičava prema nečemu što nazivaju revolucionarnim proizvodom za njegu lica. Znate, tada još uvijek nisam vjerovala u čuda.

Ipak, već naredni dan sam počela koristiti Ultimune svjesna da sa brojem kilograma koje gubim opasnost da moji obrazi postanu dvije obješene vreće postaje sve veća. Ovaj strah je nestao već nakon tri sedmice upotrebe ovog proizvoda jer sam shvatila da mi lice ne gubi tonus već izgledam mnogo svježije. 

Shiseido je svoj ultimativni must have proizvod nazvao Ultimune 'Power Infusing Concentrate', a ja jednostavno kažem da je to moja dnevna doza ljepote. Priznajem da sam prvih mjesec dana Shiseido ultimune koristila kao zamjenu za serum, ali Shiseido tim mi je skrenuo pažnju da to nije nabolja ideja i da Ultimune nije zamjena za serum ma koliko meni koža prekrasno izgledala. Jedna od njegovih najvećih prednosti je i to što su iz Shiseida poručili da se Ultimune može koristiti i sa drugim beauty brendovima, tako da uz njega u kozmetičkoj torbici možete zadržati losion, serum, kremu i puder koji već koristite. 
 

 
Moje lice je u posljednih 7 mjeseci koliko koristim Ultimune postalo elastičnije, prozračno, zdravije, nestale su gotovo u potpunosti naznake bora. Koža je uz Ultimune odlično podnijela i sve vremenske promjene i moj proces mršavljenja. Sjaj i promjenu na koži lica su svi primijetili, čak i muž vjerovali ili ne. Sada imam super argument da stalno obnavljam zalihe ovog proizvoda.
 
Preporuka je da se koriste 2 pumpice ujutro i 2 navečer. S obzirom da sam žena sa plus size licem, ipak, dvije pumpice stavljam na lice, a jednu na vrat. Mnoge će cijena obeshrabriti, ali računajte na to da bočica od 50ml traje najmanje četiri mjeseca, tako je barem bilo u mom slučaju. Pakovanje je jako funkcionalno pa se može iskoristiti svaka kap.